Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_ruudkok-jpg Ruud Kok aangesteld als Program Director Board & Governance

Ruud Kok aangesteld als Program Director Board & Governance

Over Nyenrode |  8 februari 2017
Ruud Kok RA is per 1 februari begonnen als Program Director Board & Governance aan Nyenrode Business Universiteit. Ruud is al jaren nauw betrokken bij Nyenrode en heeft vele malen een bijdrage geleverd als spreker aan het New Board Program en de Nyenrode Commissarissencyclus. In zijn nieuwe rol op Nyenrode is hij eindverantwoordelijk voor het New Board Program. 
-content-presspage-com-uploads-865-500_thr20140829-0023-jpg Het nieuwe leiderschap: verantwoordelijk en faciliterend

Het nieuwe leiderschap: verantwoordelijk en faciliterend

Opinie |  3 februari 2017
‘Verantwoordelijk leiderschap betekent op een professionele manier omgaan met mensen en middelen. Om een verantwoordelijke leider te worden heb je technische bagage nodig en een faciliterende manier van leidinggeven die past bij de huidige generatie,’ zegt Dennis Vink, Professor Finance & Investment en Directeur van het international MBA programma op Nyenrode.
-content-presspage-com-uploads-865-500_boekpresentatieismnks7-jpg Presentatie boek historie kasteel en landgoed Nijenrode

Presentatie boek historie kasteel en landgoed Nijenrode

Over Nyenrode |  2 februari 2017
Samen met de Nederlandse Kastelenstichting, kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats (NKS) heeft Nyenrode Business Universiteit het boek “Nijenrode – Burcht, Buitenplaats, Business Universiteit” uitgebracht. Het boek behandelt de lange geschiedenis van kasteel Nijenrode en het landgoed, met ook veel aandacht voor de bewoners. Het boek is geschreven door Ben Olde Meierink van NKS, met medewerking van Gert Immerzeel en Helm Horsten van Nyenrode Business Universiteit. De redactie is verzorgd door Fred Vogelzang.
-content-presspage-com-uploads-865-500_gerdi-verbeet2-jpg ‘Het gaat mij om de dialoog’

‘Het gaat mij om de dialoog’

Opinie |  2 februari 2017
Het soms complexe proces van de parlementaire democratie in de Tweede Kamer in goede banen leiden is de voorname taak van de Kamervoorzitter. Gerdi Verbeet leidde de kamer van 2006 tot 2012. Verdeeldheid op gevoelige dossiers, de opkomst en invloed van de sociale media en een wisselend politiek klimaat zijn enkele thema’s waarop zij haar leiderschapsvaardigheden in moest zetten tijdens haar voorzitterschap. Welke inzichten hebben ruim 20 jaar landelijke politiek en 6 jaar Kamervoorzitterschap haar opgeleverd? Een terugblik met een maatschappelijk betrokken mens: “Ik wil het echte goede gesprek tussen de verschillende groepen in de samenleving krijgen.”
-content-presspage-com-uploads-865-500_andrenijhofportret-3-jpg Wat hebben CEO’s in de politiek te zoeken?

Wat hebben CEO’s in de politiek te zoeken?

Opinie |  1 februari 2017
Op het wereldtoneel lijken de panelen van invloed en macht voortdurend te schuiven. De rolverdeling tussen politiek, bedrijfsleven en burger ziet er vandaag de dag anders uit dan 25 jaar geleden. De burger wordt door de politiek opgeroepen meer te participeren in de samenleving. Het bedrijfsleven laat steeds luider haar stem horen in maatschappelijke en duurzaamheidskwesties. Hoe wenselijk is dit? Van Prof. Dr. Ir. André Nijhof mag het best wat meer, en graag wat minder vrijblijvend.
-content-presspage-com-uploads-865-500_expoafnpostnl3-jpg Kunstwerken uit bedrijfscollectie PostNL in expositie op Nyenrode

Kunstwerken uit bedrijfscollectie PostNL in expositie op Nyenrode

Community |  27 januari 2017
Van 23 januari tot en met 24 april 2017 is op Nyenrode Business Universiteit de tentoonstelling “Kunst in Opdracht” te zien met zestig werken uit de bedrijfscollectie van PostNL. PostNL beschikt over een van de oudste bedrijfscollecties van Nederland. De kerncollectie omvat ruim vijftienhonderd kunstwerken en bestaat uit schilderijen, fotografie, grafiek, sculpturen en toegepaste kunst. De tentoonstelling geeft een beeld van hoe breed de bedrijfscollectie van PostNL is. In de tentoonstelling zijn onder meer werken opgenomen van kunstenaars als Marte Röling, Marlene Dumas, M.C. Escher, Karel Appel en Peter Struycken.
-content-presspage-com-uploads-865-500_janvandewouw-jpg Overstappen naar de cloud: kansen versus risico’s

Overstappen naar de cloud: kansen versus risico’s

25 januari 2017
‘Dankzij de cloud kunnen medewerkers altijd en overal aan het werk. Ontzettend handig natuurlijk, maar hoe veilig is de cloud eigenlijk?’ vroeg Jan van de Wouw zich af. ‘We moeten ons goed beseffen dat we altijd zelf eindverantwoordelijk zijn voor onze data.’ Jan van de Wouw is Group IT manager bij Royal IHC en volgde de Modulair Executive MBA Business & IT.
-content-presspage-com-uploads-865-500_nyenrode-hr-102-jpg Hoe neem je de juiste beslissing bij een cyber incident?

Hoe neem je de juiste beslissing bij een cyber incident?

Onderwijs |  25 januari 2017
Aanvallen van externe hackers, digitale fraude en compliance-breuk door medewerkers komen vaak voor in organisaties. Het zijn kwetsbaarheden die het noodzakelijk maken voor bestuurders, professionals en managers om passende maatregelen op het gebied van cyber security te nemen. Veelal wordt daarbij de nadruk gelegd op één specifiek aspect van deze problemen, zoals alleen de technologische zijde. ‘En dat is niet genoeg’, zo stelt Jan Veldsink, kerndocent van de MBA-module Security and Cyber Risks. ‘Digitale kwetsbaarheid tegengaan doe je op technologisch, organisatorisch én psychologisch vlak.’

Contact

Heleen Jansen

Heleen Jansen

Communicatieadviseur

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.