Nieuws

Ruud Huirne def Hoe een voedselnatie groot kan blijven

Hoe een voedselnatie groot kan blijven

Onderwijs |  5 juni 2019
Onze voorsprong is nog vijf tot twintig jaar. Daarna zullen andere continenten de voedselnatie Nederland passeren. Alleen innovaties kunnen onze positie in de wereldwijde transitie van het voedselsysteem veiligstellen. Ondernemer Ruud Huirne staat te boek als een van de meest invloedrijke denkers op het gebied van land- en tuinbouw in Nederland. Als hoogleraar bij Nyenrode Business Universiteit leert hij zijn studenten met welke duurzame businessmodellen we onze positie van koploper kunnen behouden.
Nyenrode kasteel spiegelbeeld water Financial Times Ranking Executive Education 2019 gepubliceerd

Financial Times Ranking Executive Education 2019 gepubliceerd

Onderwijs |  3 juni 2019
Voor de zevende keer op rij zijn de open Executive Education programma’s van Nyenrode Business Universiteit uitgeroepen tot beste van Nederland.
Mieke De Ketelaere Digital marketing draait niet om de data zelf, maar om de waarde die je eruit haalt

Digital marketing draait niet om de data zelf, maar om de waarde die je eruit haalt

Onderwijs |  28 mei 2019
Data over klanten hebben op zich geen waarde. Om er iets mee te kunnen doen, moet je weten hoe je de waarde uit de data kan halen. Daarvoor moet je eerst kennis opdoen.
VRC Scriptieprijs 2018 winnaar Anne Pietersma - foto Paul Ridderhof Nyenrode student Anne Pietersma wint VRC Scriptieprijs 2018

Nyenrode student Anne Pietersma wint VRC Scriptieprijs 2018

Onderwijs |  24 mei 2019
Op 21 mei 2019, tijdens het congres van de Vereniging van Registercontrollers (VRC), is de winnaar van de VRC Scriptieprijs 2018 bekendgemaakt. Anne Pietersma MSc RC heeft de prijs gewonnen.
Emmeke van Eersel 'Het FMA maakte mij een completere manager'

'Het FMA maakte mij een completere manager'

Onderwijs |  8 april 2019
In de praktijk voelde ik al veel beslissingen aan, maar ik miste soms net verdiepende kennisargumentatie en ook het jargon.
M_SCHUILING_MG_2261 Inzet zorgrobots roept ethische vragen op

Inzet zorgrobots roept ethische vragen op

Onderwijs |  3 april 2019
Door aanhoudende personeelstekorten, stijgende zorgvraag en toenemende vereenzaming maken zorginstellingen steeds vaker gebruik van speciaal voor de zorg ontwikkelde sociale robots. Over de ethische kant daarvan wordt nog veel te weinig nagedacht, betoogt Meggi Schuiling-Otten, bestuurder bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. In haar afsluitende scriptie bij de Modulair Executive MBA op Nyenrode Business Universiteit ontwikkelde Schuiling-Otten een model voor zorgorganisaties om de inzet van robots te toetsen aan de menselijke waardigheid van de zorgvrager.
Olivier Rikken Blockchain, de hype voorbij?

Blockchain, de hype voorbij?

Onderwijs |  22 maart 2019
Het onderwerp blockchain wordt niet minder populair. Sterker nog: steeds meer bedrijven gaan er inhoudelijk mee aan de slag.

Contact

Heleen Jansen

Heleen Jansen

Communicatieadviseur

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.