Nieuws

Danielle Melis Kunnen governancecodes nudgen?

Kunnen governancecodes nudgen?

Opinie |  29 maart 2018
Governancecodes sporen bestuurders, commissarissen en aandeelhouders via zorgvuldig gedefinieerde best practice bepalingen aan tot gewenst gedrag. Codes worden daarmee verondersteld invloed te hebben op de daadwerkelijke gedragingen in en rondom de bestuurskamers.
Nyenrode Business Universiteit - Amsterdam Studenten, alumni en bedrijven op zoek naar hun eigen why

Studenten, alumni en bedrijven op zoek naar hun eigen why

Community |  29 maart 2018
Op dinsdag 27 maart was de eerste ontbijtsessie bij Nyenrode Business Universiteit Amsterdam voor BBA en MBA studenten, bedrijfsrelaties en alumni. Deze ochtend was ´creating impact through stewardship’ het thema, één van de kernwaarden van Nyenrode. Tijdens een presentatie van keynote spreker Niels van Buren, alumnus van Nyenrode en directeur van Swink webservices, kregen toehoorders de opdracht om op zoek te gaan naar hun eigen ‘why’.
United_States.svg Corporate Governance in de Verenigde Staten

Corporate Governance in de Verenigde Staten

Opinie |  29 maart 2018
Het kapitalistische shareholders model in de Verenigde Staten is in beweging. Dit blijkt uit talrijke publicaties, waaronder de brief aan aandeelhouders in 2018 van Larry Fink, CEO van Black Rock (zie ook de NCGI nieuwsbrief van februari 2018). Fink is geen roepende in de woestijn.
Foto NNC 39 Commissarissencyclus 39 succesvol afgerond

Commissarissencyclus 39 succesvol afgerond

Onderwijs |  29 maart 2018
In de afgelopen zes maanden was Nyenrode in de gelegenheid om wederom een mooie groep deelnemers aan de Nyenrode Commissarissencyclus te inspireren; Cyclus 39.
Ralph Hamers in de Champions League? Keep on dreaming...

Ralph Hamers in de Champions League? Keep on dreaming...

Opinie |  28 maart 2018
Ralph is een kind van de club. ING. Eigen jeugd. Is altijd loyaal geweest. Toen de club op degraderen stond, wierp hij zich op als aanvoerder.
Promotie Vincent Blijleven Inzicht in workarounds Elektronisch Patiëntendossier (EPD) verhoogt patiëntveiligheid

Inzicht in workarounds Elektronisch Patiëntendossier (EPD) verhoogt patiëntveiligheid

Onderwijs |  28 maart 2018
Inzicht in Elektronisch Patiëntendossier (EPD) workarounds kan zorgorganisaties helpen bij het verhogen van patiëntveiligheid, kwaliteit van zorg en efficiëntie van zorg. Hierbij moet het gehele systeem van zorgverlening worden meegenomen. Dit is één van de conclusies uit het proefschrift van dr. Vincent Blijleven getiteld ‘A Sociotechnical Perspective on Workarounds Emerging from Electronic Health Record System Usage in an Academic Hospital Setting’, waarmee hij woensdag 28 maart 2018 aan Nyenrode Business Universiteit is gepromoveerd.
Kracht 1 De kracht van je kwetsbaar durven opstellen

De kracht van je kwetsbaar durven opstellen

Opinie |  27 maart 2018
In 2017 heb ik samen met collega’s van Deloitte en het Nyenrode Corporate Governance Instituut 22 bestuurders / commissarissen geïnterviewd van met name beursgenoteerde bedrijven. De interviews gingen over dilemma’s die zij ervaren.
Marcel Zandvliet ‘Hoe vertaal je trends in een strategie voor de toekomst?’

‘Hoe vertaal je trends in een strategie voor de toekomst?’

Onderwijs |  27 maart 2018
‘Juist de dynamiek van de sierteeltsector vereist sterke voelsprieten. Ik verdiep mij in nieuwe ontwikkelingen. Maar hoe kan je nog meer structuur toevoegen aan de toekomststrategie?’ Dat vroeg Marcel Zandvliet, Director Marketing bij Dutch Flower Group zich af. Hij volgde de vierdaagse masterclass Professional Future Strategist aan Nyenrode Business Universiteit en vertelt over zijn ervaringen.

Contact

Heleen Jansen

Heleen Jansen

Communicatieadviseur

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.