Nieuws

Deelnemers Nyenrode Sports trappen Olympisch af in Londen

Deelnemers Nyenrode Sports trappen Olympisch af in Londen

Onderwijs |  13 april 2018
De trip naar Londen was onderdeel van de module Leadership & social impact at sport mega events. In deze module kregen de deelnemers de opdracht om in een fictief London Legacy Organizing Committee, voort te bouwen op de Olympische Spelen in Londen in 2012, en concrete resultaten te boeken op de geformuleerde ambitie ‘Inspire a generation’.
defaultHeroImage Artificiële intelligentie: de roep om ethiek groeit

Artificiële intelligentie: de roep om ethiek groeit

Opinie |  11 april 2018
De impact van AI zal niemand onberoerd laten. AI brengt een aardverschuiving teweeg: macht, inkomen en kennis komen in handen van degenen die baas zijn over de data. Daardoor ontstaan nieuwe, morele vragen. Welke rol kan ethiek spelen?
Rik Geurts Het spanningsveld tussen Big Data en privacy

Het spanningsveld tussen Big Data en privacy

Onderwijs |  11 april 2018
‘Organisaties verzamelen en koppelen steeds meer informatie. Ook kunnen ze steeds meer doen met deze Big Data. Ze willen kansen benutten, maar natuurlijk zonder de continu aangepaste en strenger wordende privacywetgeving te overtreden,’ zegt mr. Rik Geurts, advocaat bij Van Iersel Luchtman Advocaten en één van de sprekers bij de collegereeks Big Data van Nyenrode Business Universiteit. ‘Dat willen ze niet alleen vanuit ethisch oogpunt, maar ook vanwege de mogelijke gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan de boetes voor overtredingen, die steeds hoger worden.’
Nyenrode Business Universiteit Nyenrode en Verbond van Verzekeraars vergroten gezamenlijk opleidingsaanbod.

Nyenrode en Verbond van Verzekeraars vergroten gezamenlijk opleidingsaanbod.

Over Nyenrode |  11 april 2018
Nyenrode Business Universiteit en het Verbond van Verzekeraars gaan de bestaande samenwerking met opleidingsprogramma’s voor bestuurders en leidinggevenden in dienst van verzekeraars formaliseren en uitbouwen. De partijen hebben als doel de kwaliteit en professionaliteit van het hoger management verder te vergroten.
Ralf Knegtmans Hoe vind je toekomstbestendig talent?

Hoe vind je toekomstbestendig talent?

Onderwijs |  9 april 2018
‘Bij het werven en selecteren van nieuwe mensen lopen HR-professionals tegen twee grote problemen aan,’ zegt headhunter Ralf Knegtmans, auteur van het boek Agile Talent en spreker in de collegereeks HR-Business Partner van Nyenrode Business Universiteit. ‘Ten eerste is er door de sterke economische groei in combinatie met de vergrijzingsgolf een tekort aan gekwalificeerd talent en ten tweede moet je als bedrijf tegelijkertijd op zoek naar talent dat geschikt is voor vandaag morgen, oftewel toekomstbestendig talent. Vaardigheden die je nu nodig hebt voor een bepaalde baan, kunnen flink verschillen van die van morgen. Uit analyse blijkt dan ook dat zeventig procent van de huidige top-performers niet de vaardigheden heeft om bovengemiddeld te kunnen presteren in de banen van morgen.
IMGP4855 Alumni Executive MBA 13 bieden koningslinde met sierhek aan

Alumni Executive MBA 13 bieden koningslinde met sierhek aan

Community |  6 april 2018
Alumni van Executive MBA 13 wilden een blijvende herinnering op het landgoed achterlaten en kozen voor een living artwork in de vorm van een koningslinde met sierhek.
Topsport in de bestuurskamer

Topsport in de bestuurskamer

Opinie |  5 april 2018
Kogelstoter en discuswerper Rutger Smith, vanaf 2000 maar liefst 27 keer in- en outdoor Nederlands kampioen kogelstoten of discuswerpen én winnaar van zeven zilveren/bronzen medailles bij een EK of WK op één van zijn twee favoriete disciplines, wil nog één keer schitteren tijdens het EK deze zomer in Berlijn en daarna is het gedaan met zijn lange topsportcarrière. Om zich voor te bereiden op zijn maatschappelijke loopbaan daarna begint hij volgende week aan het Sports Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit. Een bestuurlijke functie in de sport is zijn doel.
nyenrode1 Kleinzoon oud-rector Habbema schenkt tekening kasteel

Kleinzoon oud-rector Habbema schenkt tekening kasteel

Over Nyenrode |  5 april 2018
Op donderdag 28 maart was Dik Habbema, kleinzoon van de eerste rector van het N.O.I.B., samen met zijn echtgenote te gast op kasteel Nijenrode. Dik Habbema schonk Nyenrode een gekleurde tekening van het kasteel, die de familie in bezit had.

Contact

Heleen Jansen

Heleen Jansen

Communicatieadviseur

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.