Vier Diversity Scholarship Funds gelanceerd

alumni doneren voor scholarships
Publicatiedatum: 1-8-2024

Op donderdag 25 april jongstleden zijn met een handtekening door de initiatiefnemers van de lichtingen 1981, 1982, 1983, 1984 en Petri Hofsté als voorzitter van Stichting Nyenrode Fonds de vier Diversity Scholarships een feit.

Deze Diversity Scholarship Funds worden beschikbaar gesteld aan studenten die zonder deze financiële bijdrage niet in het BScBA of MSc in Management programma zouden kunnen studeren. Daarmee helpen deze lichtingen de diversiteit op de campus in Breukelen en Amsterdam te vergroten en geven ze handen en voeten aan de LES-waarden die voor Nyenrode zo belangrijk zijn.

De Diversity Scholarship Funds zijn opgericht onder de vlag van Stichting Nyenrode Fonds, wat een optimaal fiscaal voordeel oplevert voor de donateurs.

Andy Bender (19830104): “met het initiatief bouwen we aan een gemeenschap van alumni die terug willen geven aan Nyenrode, dat vormend is geweest voor hun leven en carrière en waar sommigen destijds ook gebruik hebben gemaakt van een beurs of een studielening.”

De avond, met een eenvoudig driegangendiner, werd opgeluisterd door korte colleges door prof. dr. Edgar Karssing en dr. Stefanie Beninger (20080402). Naast de founding members van de vier fondsen zaten er ook studenten aan tafel die op dit moment een scholarship ontvangen van bijvoorbeeld de lichting 1958 en de Nyenrode Kasteelvrienden.

Nancy Emmens (19810031): “Als wij het niet doen, wie dan wel? Wij zijn allemaal gevormd door onze tijd op Nyenrode en kijken daar met zoveel plezier op terug. Dat gun je toch elk jong talent?

Daarbij komt dat een scholarship op Nyenrode revolving is. Dat wil zeggen dat ontvangers van een scholarship, als de tijd rijp is, ook gaan doneren in het Diversity Scholarship Fund. Zo blijft ons initiatief voor lange tijd bestaan.”

Hekkensluiter van de sprekers van de avond was Rose-Marie van der Weijden, derdejaars BScBA studente en voorzitter van het 78e Collegie der Heeren V. Na afloop dronk men een afzakkertje in de gerenoveerde Taveerne In ’t Moede Hooft.

Voor meer informatie over doneren in deze Diversity Scholarship Funds, of met je jaar of dispuut een eigen Fonds op Naam oprichten? Neem contact op met Heleen van Hall (20070509), via h.vhall@nyenrode.nl. Nalaten in een dergelijk fonds is ook een mogelijkheid. Voor meer informatie daar over kun je ook Heleen contacten.

Onze grote dank gaat uit naar Nancy Emmens & Noëlle Haitsma (1981), Jan Vollaers (1982), Andy Bender (1983) en Louise Out van Staveren (1984). Zonder hen was het nooit mogelijk geweest om deze fondsen in het leven te roepen!