“Het gaat om aanpassingsvermogen. Wees flexibel en blijf altijd hoopvol.”

MBA-studente Niloofar Peyravi vertelt over de financiële steun die ze kreeg vanuit het Nyenrode Corona Noodfonds.
NBU Amsterdam Hero Image
Publicatiedatum: 7-9-2020

Niloofar Peyravi is geboren en getogen in Shiraz (bekend van de druiven!) in Iran en verhuisde toen ze 10 jaar oud was met haar familie naar Dubai toen haar vader daar een baan aangeboden kreeg. Hoewel de familie Peyravi het niet slecht had in Iran, was het haar vaders grote wens dat zij en haar zus een goede opleiding elders konden volgen.

Ze haalde haar middelbare school diploma in de Verenigde Arabische Emiraten en daarna haar bachelor in Hospitality & International Marketing aan de Middlesex University Dubai, de internationale Campus van Middlesex University London. Na haar studie begon Niloofar haar carrière bij de prestigieuze hotelketen Jumeirah Group en werkte onder andere in het Burj Al Arab. Ze ontdekte haar passie voor marketing en communicatie en schopte het al snel tot marketingmanager voor het clusterteam. Inmiddels waren haar ouders naar Iran teruggekeerd vanwege de extreem hoge kosten van levensonderhoud in Dubai.

Thuis

Noch in Dubai noch in Iran voelde Niloofar zich echt thuis. Ze was dan ook vast van plan om weg te gaan en een plek te vinden waar ze zich wel ‘thuis’ zou voelen en waar een hoog opleidingsniveau is. Een vriend van Niloofar studeerde aan Nyenrode Amsterdam en toen ze hem in 2018 bezocht, wist ze dat dit de plek was waar ze haar ambitie om haar MBA te behalen na wilde streven.

Ze begon haar fulltime MBA in september vorig jaar en kon het collegegeld betalen van geld dat ze tijdens haar werk had gespaard en met financiële ondersteuning van haar ouders.

Moeilijke tijden

Echter, gelijk aan de start van haar MBA, werd Niloofars vader ziek en werd bij hem kanker vastgesteld. Er brak een enorm moeilijke periode aan; ze was ver van huis en net met een fulltime MBA begonnen. Niloofar moest nu haar ouders financieel ondersteunen en haar spaarpotje aanspreken om de medische behandelingen die haar vader in Iran nodig had te kunnen betalen. “Kankerbehandelingen worden in Iran niet door de reguliere ziektekostenverzekeringen vergoed,” legt ze uit. “Dit spaargeld was bedoeld voor mijn studie en levensonderhoud hier in Nederland.”

Op hetzelfde moment was het door de toenemende spanning tussen de Verenigde Staten en Iran onmogelijk geworden voor Niloofar en haar zus om geld naar huis te sturen. Bankrekeningen van Iraanse onderdanen in de Verenigde Arabische Emiraten werden geblokkeerd. Door deze restricties alsook door de Covid-19-pandemie was het voor Niloofar onmogelijk om naar Dubai te reizen om bij haar aanvullende spaargeld te komen.

Een ander probleem waar Niloofar en haar familie mee te maken hebben is de sterke waardedaling van de Iraanse munt, de Rial. Om Niloofar toch enigszins te kunnen helpen om haar studiekosten te betalen, verkochten haar ouders een stuk land dat ze in Iran bezaten. Het was ooit een goede investering, maar door de lage wisselkoers was het enorm in waarde gedaald.

Door deze situatie is Niloofar in de positie dat ze zelfs haar huur niet meer kan betalen en ze nu leeft van het laatste restje spaargeld op haar creditcard.

Het Nyenrode Noodfonds Corona

Dit voorjaar heeft Niloofar hulp gezocht bij het Nyenrode Corona Noodfonds dat is opgezet door Stichting Nyenrode Fonds en bestaat uit donaties van alumni van Nyenrode.  Ze ontving een revolving donatie uit het Noodfonds om haar door deze zorgelijke situatie heen te helpen. “Ik had nog nooit in zo’n situatie gezeten, ik was depressief en kreeg zelfs paniekaanvallen,” zegt Niloofar. “Het netwerk van Nyenrode is fantastisch, en ik ben zo blij dat het bestaat. Toen ik hulp kreeg vanuit het Noodfonds voelde ik me overweldigd, ik ben zo dankbaar voor deze steun. Het is echt waar dat studenten aan Nyenrode Business University de steun en de aanwezigheid voelen van de alumni.”

De toekomst

“Mijn vader moet over een paar weken nieuwe operaties ondergaan. Het is heel moeilijk dat ik nu niet bij hem kan zijn, maar ik moet me nu concentreren op mijn studie en hoopvol zijn. Dat is het enige wat ik kan doen. Ik ben nu bezig met de afronding van mijn ‘company project’ bij Nestlé en studeer in september af.”

Niloofar gelooft echt in de LES-waarden van Nyenrode, die in alle aspecten van de universiteit verweven zijn.

“Ik heb geleerd een betere leider te zijn in de toekomst. De LES-waarde ‘entrepreneurship’ staat voor mij bovenaan. Ik heb er zoveel van geleerd, niet alleen op professioneel vlak, maar ook persoonlijk. Het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid.” Haar medestudenten hebben achttien verschillende nationaliteiten, wat haar blik heeft verruimd en haar ogen heeft geopend voor nieuwe werkmethoden.

“Elke dag is een zegen om iets nieuws te leren van de wereld om je heen, van je collega’s, van je buren, de gemeenschap of je vrienden. Ik grijp de kans om nieuwe vaardigheden op te doen van mijn veelzijdige en getalenteerde klasgenoten.”

Na de afronding van haar MBA wil Niloofar in Amsterdam blijven wonen en daar haar nieuwe thuis maken waar ze altijd naar op zoek was. Ze gaat op zoek naar een baan waar ze haar nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk kan brengen. Als Nyenrode-alumna hoopt ze studenten zoals haarzelf te kunnen helpen en deel te nemen aan deze fantastische gemeenschap. 

Het Nyenrode Noodfonds Corona

Wil je studenten als Niloofar, op wie de coronacrisis een enorme financiële impact heeft gehad, ondersteunen, dan kun je een donatie doen aan het Nyenrode Noodfonds Corona, op bankrekening NL11ABNA0566993201 (BIC ABNANL2A), ter attentie van Stichting Nyenrode Fonds, onder vermelding van ‘Noodfonds’ of ‘Studiefonds’. Jouw steun wordt enorm gewaardeerd!

Het doorlopende kredietprincipe waar het Nyenrode Fonds mee werkt, geldt zowel voor de studiebeurzen als voor het noodfonds.