Eerste Elective De Audit Commissie opent ogen

19 december 2017
Onderwijs

Begin november 2017 werd op Nyenrode Business Universiteit voor de eerste keer de tweedaagse Elective De Audit Commissie gehouden. Uit de evaluaties van de geselecteerde deelnemers blijkt dat het een succes is geweest.

Beide dagen werden hoog gewaardeerd met een 4,3 en een 4,4 (schaal 1 – 5). Met een keur aan sprekers uit de Nyenrode gelederen, aangevuld met vooraanstaande namen uit ons netwerk, hebben we de deelnemers geholpen hun kennis, nodig voor het functioneren als lid van een Audit Commissie, weer op een hoger peil te brengen. Het enthousiasme van de deelnemers werkt aanstekelijk kan ik u verzekeren.

Het programma bevat alle relevante onderwerpen, zoals jaarrekeningen en integrated reporting (prof. dr. Henk Langendijk en dr. René Orij), risicomanagement (prof. dr. Jacques de Swart en ondergetekende), corporate finance (prof. dr. Dennis Vink), fusies & overnames (mr. Jan Louis Burggraaf), cultuur en toon aan de top (dr. Olof Bik en dr. Edgar Karssing), fraude en corruptie (prof. mr. dr. Marcel Pheijffer en Ruud Kok RA) en het extra toegevoegde onderwerp cybersecurity (Evelien van Zuidam MSc) boden een mooie caleidoscoop.

Met name het onderwerp cybersecurity deed velen de ogen openen en de snelheid waarmee cyberbedreigingen het licht zien deed velen verbazen. Voor zover er nog enige argeloosheid op dit terrein aanwezig was, was dat na de inleiding van Evelien als de bekende sneeuw voor de zon verdwenen.

In het nieuwe jaar gaan we door met deze Elective waarbij we nog overwegen om een tweedeling te maken tussen De Audit Commissie voor ervaren leden en De Audit Commissie voor niet financieel onderlegden (die toch lid zijn of willen worden van zo’n commissie). We houden u graag  op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, november - december 2017.


Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Wenst u te reageren dan kan dat naar ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.