Jolanda Lamse benoemd tot CFO Nyenrode Business Universiteit

Publicatiedatum: 14-8-2024

Stichting Nyenrode heeft Jolanda Lamse-Minderhoud met ingang van 1 november benoemd tot CFO en vice-voorzitter van het College van Bestuur van Nyenrode Business Universiteit. Zij start 2 september met inwerken en volgt David Voetelink op die sinds 1 september 2023 CFO en vice-voorzitter ad interim is bij Nyenrode. 

Jolanda Lamse nieuwe CFO Nyenrode Business Universiteit

Jolanda Lamse was tot juni 2022 CFO en COO van PwC Nederland. Zij heeft 31 jaar bij deze organisatie gewerkt waarvan 9 jaar als lid van de Raad van Bestuur met diverse portefeuilles waaronder HR, CFO, Risk & Quality en Operations. Daarnaast vervulde zij bestuurlijke rollen binnen het Europese en internationale netwerk van de wereldwijde accountants- en adviesorganisatie. Jolanda is sinds 2014 lid van de Raad van Toezicht van TNO en sinds maart 2024 commissaris bij het Amphia ziekenhuis in Breda. 

Voorzitter Stichting Nyenrode Petri Hofsté: "Wij zijn heel blij met de komst van Jolanda Lamse naar Nyenrode. Zij brengt diepgaande kennis en brede ervaring op het gebied van finance, vastgoed, HR en ICT mee. Ook haar langjarige bestuurlijke ervaring verwelkomen wij zeer. We zien zeer uit naar de samenwerking. Wij zijn David Voetelink zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij het afgelopen jaar de functie heeft waargenomen.” 

Jolanda Lamse: “Universiteit Nyenrode is een echt begrip en ik kijk er naar uit een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling daarvan. Het bedrijfsleven heeft goede business en accountancy opleidingen nodig en Nyenrode speelt daarin een vooraanstaande rol.”