Marco van der Woude, oprichter van datingapp Breeze: “Swipen is het einde van de romantiek”

Podcast over technologie die bijdraagt aan écht menselijk contact.
Board Ondernemend Nyenrode 2024
Publicatiedatum: 1-10-2024

In de nieuwste aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast is Marco van der Woude te gast, medeoprichter van de datingapp Breeze. Breeze biedt een frisse benadering van online dating door gebruikers te helpen elkaar in het echt te ontmoeten, in plaats van eindeloos te blijven swipen. 

Luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist.

Marco van der Woude van Breeze

Verdienmodel onderstreept hun visie

Marco deelt hoe zijn achtergrond in technologie en zijn passie voor menselijke verbinding hebben bijgedragen aan de opkomst van Breeze. “Wij willen met behulp van technologie mensen daadwerkelijk bij elkaar brengen, in plaats van dat technologie het echte menselijke contact vervangt. In mijn ogen is swipen het einde van de romantiek.”

Hun verdienmodel onderstreept deze drijfveer: "In tegenstelling tot andere apps, verdienen wij niet aan advertenties of het doorverkopen van data. Ons succes ligt in het aantal mensen dat daadwerkelijk op date gaat. Dus wij hebben er niets als gebruikers alleen maar in de app blijven hangen."

De oorsprong van Breeze

De oprichters van Breeze, waaronder Marco, vonden het eindeloze swipen en chatten op datingapps vermoeiend en tijdrovend. Hun visie was duidelijk: wat als we het swipen en chatten zouden elimineren en gebruikers direct naar een echte date zouden leiden?

Testen van hun aanname met een MVP

Hun aanname testten ze op een universiteitscampus, waar Marco en zijn collega’s studenten vroegen of ze op date wilden op basis van een profiel, zonder vooraf kennis te maken via een chatsessie online. Zo regelden ze de eerste dates, zonder dat er een app aan te pas kwam, en bewezen ze dat hun aanname juist was.

Het belang van een sterk team

Marco benadrukt dat het juiste team de sleutel is geweest tot het succes van Breeze. "Voor ons was het cruciaal om de juiste mensen om ons heen te verzamelen. Veel ondernemers beginnen met een idee. Maar bij ons was het andersom. We wilden met z’n zevenen samen ondernemen, vervolgens zijn we gaan nadenken over goede ideeën.

Met zeven ‘kapiteinen op het schip’ was het vanaf dag één belangrijk om de balans te vinden tussen onafhankelijkheid en samenwerking. "Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en kan zijn ei kwijt, maar we hebben ook vaste checkmomenten om samen keuzes te onderbouwen."

Klanten als sleutel tot innovatie

Breeze hecht veel waarde aan feedback van hun gebruikers en dit speelt een centrale rol in de verdere ontwikkeling van de app. "We vragen na elke date feedback over de ervaring, de locatie, de app en onze service. Wekelijks analyseren we de feedback en ontwikkelen we nieuwe functies, die we dan ook weer eerst testen met gebruikers voordat ze worden gelanceerd," aldus Marco. Daarnaast verrassen ze gebruikers met wekelijkse belletjes om hun ervaringen verder te onderzoeken.

Nieuwsgierig naar dit inspirerende ondernemersverhaal en de visie achter Breeze? En benieuwd naar de internationale ambities van Marco? Luister dan nu naar de nieuwste aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast via jouw favoriete podcastplatform!

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Gerelateerde opleidingen

  • (Pre-) Master of Science in Management (deeltijd)

    Startdatum: 31 oktober 2025
    Taal:
    • Nederlands
    Locatie:
    • Breukelen

    Deeltijd Bedrijfskunde studeren naast je baan? Wij ontwikkelen jou tot leider en ondernemer met oog voor de mensen en de wereld om je heen.

    ptmscm-header-800x600
    Meld je nu aan
  • Bachelor of Science in Business Administration

    Startdatum: Medio augustus 2025
    Taal:
    • Engels
    Locatie:
    • Amsterdam
    • Breukelen

    Driejarige voltijdbachelor op de Nyenrode-campus in Amsterdam of Breukelen, met focus op bedrijfskunde, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

    Meld je nu aan
  • (Pre-) Master of Science in Management | Full-time

    Startdatum: augustus 2025
    Taal:
    • Engels
    Locatie:
    • Amsterdam
    • Breukelen

    Deze master in management duurt 16 maanden (inclusief pre-master), heeft 3 specialisaties en geeft jou de beste kansen op de wereldwijde arbeidsmarkt.

    Students sitting outdoors looking into the camera