Tentoonstelling ‘DSM en Kunst’ geopend op Nyenrode

13e Art Fund tenstoonstelling opening
Publicatiedatum: 21-6-2019

Van 20 juni tot eind november 2019 is op Nyenrode Business Universiteit een selectie van werk uit de DSM Art Collection te zien. De expositie loopt parallel met de viering dit najaar van 150 jaar DSM Delft, de voormalige Gist- en Spiritusfabriek uit 1869, die in 1946 tot de 39 Founding Fathers van Nyenrode behoorde. De tentoonstelling werd geopend op 20 juni door Rob van Leen, Directeur Innovatie en lid van de Executive Committee van DSM én Nyenrode-alumnus.

Koninklijke DSM heeft een van de oudste bedrijfscollecties van Nederland. De tentoonstelling is de dertiende expositie die is georganiseerd door Art Fund Nyenrode, een initiatief van Nyenrode-alumni. De tentoonstelling laat werk zien van onder meer Ger Lataster, Jef Diederen, Helen Verhoeven, Aline Thomassen, Tanja Ritterbex, Rik Meijers, Shinkichi Tajiri, Viviane Sassen en Melanie Bonajo.

De DSM Art Collection weerspiegelt al meer dan honderd jaar de missie van het ‘purpose-led’ bedrijf dat wereldwijd vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven.

13e Art Fund tenstoonstelling - DSM juni 2019

Bezoek

Omdat Nyenrode Business Universiteit een optimale, ongestoorde leeromgeving voor haar studenten en gasten wil waarborgen, is het niet mogelijk om het landgoed op ieder moment open te stellen voor externe bezoekers. Hierdoor is de tentoonstelling niet geopend voor bezoekers van buiten zonder relatie met de universiteit.

Studenten, alumni, medewerkers en gasten zijn uiteraard van harte uitgenodigd. Ook organiseert het Vechtstreekmuseum in Maarssen op een aantal dagen rondleidingen door de tuin van Nyenrode in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling.

De kunstwerken staan afgebeeld in een catalogus, die voor 12,50 euro te koop is. De opbrengst komt ten goede aan toekomstige activiteiten van Art Fund Nyenrode.

Over Art Fund Nyenrode

Art Fund Nyenrode is ruim vier jaar geleden opgericht door een aantal Nyenrode-alumni. Men stelt zich ten doel kunst van hoog niveau terug op Nyenrode te brengen, in de traditie van oud-kasteeleigenaar en kunsthandelaar Jacques Goudstikker. Goudstikker overleed in 1940 tijdens een vlucht voor de nazi’s, waardoor een vroegtijdig einde kwam aan zijn toonaangevende kunstcollectie, waarvan de meeste werken in de Tweede Wereldoorlog in handen kwamen van nazi-kopstukken als Adolf Hitler en Hermann Göring.  

De exposities van Art Fund Nyenrode bestaan uit kunst uit de privé- en bedrijfskunstcollecties van Nyenrode-alumni of kunst die door kunstenaars met een Nyenrode-verleden is geschapen. Ook streeft Art Fund Nyenrode naar het in bezit of langdurige bruikleen verkrijgen van kunstwerken voor een Art Fund Nyenrode-collectie.