Regisseren van samenwerking in de zorg

In het kort

  • Op de frontgolf van ontwikkelingen in de zorg
  • Must voor (regionale) zorgregisseurs omdat benodigde competenties aan de orde komen
  • Intensieve en indringende leergang voor topkader zorg

Informatie

Startdatum
15 mei 2025
Duur
7 dagen
Investering
€ 6.499 (excl. BTW)
Locatie(s)
Regisseren van samenwerking in de zorg

Introductie

De zorgsector staat voor een stevige opdracht. De toenemende zorgvraag legt grote druk op beschikbare capaciteit en beperkte budgetten dwingen tot anders kijken naar het zorgaanbod.

Deze transformatie naar zorgpreventie, regionaal zorgaanbod en zorgalternatieven vindt plaats in een steeds complexere omgeving.

Een effectieve samenwerking is noodzakelijk voor een succesvolle uitvoering van het Integraal Zorgakkoord en voor het bieden van hoogwaardige zorg. Als regisseur van samenwerking ben jij de drijvende kracht achter het verenigen van diverse zorgpartijen. Door het stroomlijnen van communicatie en het bevorderen van innovatieve samenwerkingsvormen draag jij bij aan betere zorg voor de patiënt.

Vanuit verschillende invalshoeken biedt de leergang Regisseren van samenwerking in de zorg inzicht, overzicht en concrete handvatten voor zorgbestuurders en (interim) zorgregisseurs om samenwerkingsverbanden te vernieuwen, te verbeteren en te versnellen.

 

We bieden dit programma aan in samenwerking met Zorgvisie.

Inhoud

Wat ga je doen?

De leergang bestaat uit vier modules die zijn gericht op governance, stakeholdermangement en machtverhoudingen. De volgende inhoudelijke invalshoeken maken onderdeel uit van het programma:

  • Leer complexe zorgnetwerken opzetten, beheren en coördineren, met strategieën voor het oplossen van knelpunten. Krijg antwoord op de vraag hoe complexe samenwerkingsprocessen efficiënt en effectief kunnen worden ingericht.
  • Versterk jouw regisseurschap en leer effectief te communiceren, onderhandelen en samenwerken met verschillende belanghebbenden. Met oog voor ethiek en diversiteit.
  • Les van de beste hoogleraren en praktijksprekers met expertise in zorgcoördinatie en samenwerking in compacte setting.
  • Interactieve leermethoden die gericht zijn op praktische toepassing. Met persoonlijke begeleiding en intervisie die aansluit op jouw eigen samenwerkingsvraagstuk en leerbehoefte.
Tijdens de leergang bouw je aan een waardevol netwerk van docenten en andere zorgprofessionals vanuit de gehele breedte van de zorg.

Modules:

In de modules combineer je inhoudelijke verdieping met praktische toepassing in je eigen omgeving. Jouw casus en de intervisie speelt daarbij een belangrijke rol. Je wordt gedurende de leergang geprikkeld en geïnspireerd door diverse begeleiders die je een ander perspectief op de zorg bieden. In elke module geven externe sprekers nieuwe inzichten en praktische aanwijzingen om de theorie met de praktijk van de dag te verbinden. 

  • Module 1 – Waarom netwerkzorg? Succes en faalfactoren van samenwerking
  • Module 2 – Financiering en governance van netwerkzorg
  • Module 3 – Regisseur als leider van samenwerking
  • Module 4 – Eindadvies

Van wie krijg je college?

Tijdens de leergang Regisseren van samenwerking in de zorg geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

Hoogleraren en experts

  • Drs. Aafke Osse MCC: Organisatie- & Leiderschapsontwikkeling, Team & Executive Coaching, Verandermanagement, Programma Management Founder MaakRuimte + SisInBiz
  • Prof. dr. Floor Rink - hoogleraar Organizational Behaviour and Identity Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde
  • Maartje de Jong - senior advocaat bij AKD

De docenten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Sprekers

  • Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis

    Functietitel Senior lecturer

    Sander Oude Luttikhuis studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een postdoctorale studie in Business Valuation afgerond aan Rotterdam School of Management. In 2013 richtte hij Capax Capital Partners op. Sander is naast zijn werkzaamheden bij Capax Capital Partners tevens werkzaam als senior lecturer Corporate Finance op Nyenrode Business Universiteit.

    Sander
  • Prof. dr. Annemieke Roobeek

    Functietitel Hoogleraar

    Annemieke Roobeek is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit.

  • Prof. dr. Edgar Karssing

    Functietitel Professor

    Edgar Karssing is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.

  • Dr. Pim Valentijn

    Functietitel Gastspreker

    Pim Valentijn is lid Raad van Bestuur Essenburgh en senior onderzoeker bij Maastricht en University & Academisch Ziekenhuis Maastricht.

    Pim Valentijn
  • Prof. dr. Leen Paape RA RO CIA (emeritus)

    Functietitel Hoogleraar

    Leen Paape is hoogleraar Corporate Governance bij het Center for Entrepreneurship, Governance & Stewardship, en voorzitter van het Nyenrode Corporate Governance Institute.

    Leen Paape
  • Wietze Smid

    Functietitel Adviseur

    Wietze Smid is een ervaren stakeholder-, public affairs en communicatieprofessional en een vertrouwde adviseur voor bestuurders en commissarissen, vooral als het gaat om complexe stakeholdervraagstukken met een grote business en reputatie dimensie. Sinds 5 jaar is Wietze zelfstandig adviseur en als associate director verbonden aan het strategisch communicatiebureau Confidant Partners.

    Smid, Wietze
  • Prof. dr. Jaap Schaveling (emeritus)

    Functietitel Hoogleraar

    Jaap Schaveling is hoogleraar Samenwerken & Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit.

  • Prof. dr. Désirée M. van Gorp LL.M.

    Functietitel Hoogleraar

    Wat Désiréé van Gorp drijft, is een combinatie van onderwijs, onderzoek, het werken met bedrijven en de interactie met studenten. Haar missie: een bijdrage leveren aan de vorming van verantwoordelijke leiders.

  • Paul Frissen

    Functietitel Gastspreker

    Paul Frissen (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag en Tilburg University) doceert en publiceert over de Nederlandse staat in politiek filosofisch perspectief.

    Frissen, Paul

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Aanmelden

Voor wie?

Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor: 

  • Zorgbestuurders (cure en care) met portefeuille regiosamenwerking
  • Zorgmanagement (2e echelon) met focus op regiosamenwerking
  • Management zorgverzekeraars, focus regiosamenwerking
  • Bestuurders/ management lokale overheid, focus regiosamenwerking zorg
  • (Executive) Interim-managers die opdrachten (willen gaan) uitvoeren als kwartiermaker of procesmanager binnen zorgverbanden

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de website van onze samenwerkingspartner Zorgvisie. Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Data en tijden

Het programma vindt plaats op:

  • Module 1: 15 & 16 mei 2025
  • Module 2: 5 & 6 juni 2025
  • Module 3: 11 & 12 september 2025
  • Module 4: 10 oktober 2025

De leergang vindt fysiek plaats op Nyenrode Business Universiteit. De eerste dag van iedere module start om 09:00 en eindigt met een diner om 21:00 uur. De tweede dag van iedere module start om 09:00 en eindigt om 17:15 uur. De laatste module start om 09:00 en eindigt om 19:00 uur. 

We hanteren een afwisselende mix van werkvormen, waarbij de eigen vraagstukken centraal staan. Er wordt van je gevraagd om voorafgaand aan elke module enkele uren te besteden aan lees- en/of voorbereidingswerk.

Interesse in deze opleiding?

Ben jij geïnteresseerd in de opleiding Regisseren van samenwerking in de zorg? Meld je dan online aan.

Investering

Wat is de investering?

De investering voor de leergang Regisseren van samenwerking in de zorg bedraagt € 6.499,- (excl. btw).
Deze kosten zijn inclusief studiemateriaal, overnachtingen en catering.

Disclaimer

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Contact

Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!

Professional Programs

Functietitel Programma-manager
Telefoonnummer +31 346 291 713