Sustainability voor de Food & Agribusiness
Introductie
Gezond en duurzaam voedsel is de toekomst. Sustainability is voor een toekomstgerichte food- en agrisector belangrijker dan ooit! Maar welke kant gaat het nou op? Nieuwe verdienmodellen, kringloop landbouw, natuur-inclusieve productie, korte ketens, future foodsystems, veranderend consumentgedrag.
In de praktijk wordt vaak niet één richting verkend, maar wordt er tegelijkertijd volop ingezet op verschillende en soms zelfs conflicterende richtingen. Een fusie van belangen vergt aandacht en tijd om de juiste inzichten te krijgen, maar daarnaast blijft het voor veel bedrijven een stevige uitdaging om hier op in te spelen. Elke organisatie binnen de hele voedselketen heeft daarom nieuwe inzichten nodig omtrent deze transitie zodat we samen zorgen voor een toekomstbestendige voedselproductie. Hoe gaan we dan ook samen naar een innovatieve, weerbare, natuur-inclusieve, toekomstgerichte food- en agrisector? Doordat je de reeks volgt met gelijkgestemden uit de hele keten kan je direct gezamenlijk het bredere perspectief zien, uitdagingen bespreken en als elkaars klankbord fungeren.
Wat levert het je op?
- Heb je perspectief op uitdagingen sustainability in agro- en markttransformatie
- Heb je inzicht in de uitdagingen van de voedseltransitie
- Heb je inzicht in nieuwe consument- en foodretail keuzes
- Weet je hoe je duurzame keuzes vanuit strategisch perspectief kan maken
- Kansen zien voor nieuwe verdienmodellen voor jouw organisatie en voor jezelf persoonlijke ontwikkeling
We bieden dit programma aan in samenwerking met Misset Uitgeverij B.V.
Inhoud
Wat ga je doen?
Tijdens 6 bijeenkomsten geven experts hun visie
en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en
inzichten.
Thema's
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Duurzame transitie
- Food-formules gaan ook de duurzame transitie leiden
- Van eenheid naar diversiteit in de Nederlandse landbouw- en voedselsector
- Fusie van belangen - hoe gaan ruimte voor duurzaam platteland en en opgave voor 1 miljoen huizen samen
- Future Food Systems - toekomstverkenning over transitie naar een duurzaam voedselsysteem
- De impact van data en AI op duurzame voedseltransities
De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.
Van wie krijg je college?
Tijdens de collegreeks Sustainability voor de Food & Agribusiness geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.
De hoogleraren en experts
- Prof. dr. Anke van Hal - Hoogleraar Sustainable Building and Development aan Nyenrode Business Universiteit
- Prof. dr. André Nijhof - Professor Sustainable Business and StewardshipInstitute
- Ruud Huirne - Special Advisor Food & Agri Transitie
- Willem Lageweg - Directeur-kwartiermaker bij de Transitiecoalitie Voedsel
- Frederike Praasterink - Lector Future Food Systems bij HAS Hogeschool
- Jan-Willem Grievink - Counselor FoodService
Sprekers
-
Prof. dr. ir. Anke van Hal
Functietitel HoogleraarAnke van Hal is hoogleraar Sustainable Building and Development aan Nyenrode Business Universiteit waar ze zich richt op de businesscase van duurzaamheid.
-
Prof. dr. ir. André Nijhof
Functietitel HoogleraarAndré Nijhof is hoogleraar op het gebied van Duurzaam Ondernemen en Stewardship aan Nyenrode Business Universiteit. André is kerndocent van blok 1: Leiderschapsstijlen en hun context. Hij is misschien wel de verpersoonlijking van Nyenrode's missie 'Serving society by shaping responsible leaders’ en neemt de deelnemers mee in hun eigen purpose en waarden.
Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Aanmelden
Voor wie?
Je bent medewerker, manager en adviseur in de food- & agribusiness en verantwoordelijk voor of betrokken bij (new) business development en innovatie. Je bent bijvoorbeeld product manager, marketing manager of directeur.
Data en tijden
Dit programma heeft meerdere startmomenten. Kies zelf wat jou het beste uitkomt. Klik op de editie van jouw keuze om alle data van de colleges te zien.
Meld je nu aan
Aanmelden voor het programma doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de website van onze samenwerkingspartner Food & Agri Business Academy.
Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.Startmomenten
-
Editie mei 2025
De bijeenkomsten vinden plaats op:
- 14, 21 en 28 mei 2025
- 4, 11 en 18 juni 2025
De colleges starten om 15.30 uur en eindigen omstreeks 19.00 uur.
-
Editie november 2025
De bijeenkomsten vinden plaats op:
- 5, 12, 19 en 26 november 2025
- 3 en 10 december 2025
De colleges starten om 15.30 uur en eindigen omstreeks 19.00 uur.
Interesse in deze opleiding?
Ben jij geïnteresseerd in de opleiding Sustainability voor de Food & Agribusiness? Meld je dan online aan.
Investering
Wat is de investering?
De investering voor de collegereeks Sustainability voor de Food & Agribusiness is € 2.495 per persoon (exclusief btw). Collegemateriaal, koffie, thee en maaltijden zijn bij deze prijs inbegrepen. De factuur ontvang je van onze samenwerkingspartner Food & Agri Business Academy.
Disclaimer
*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.
Contact
Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!