Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_014-jpg Lean Management gefocust op klantwaarde maakt mkb competitiever

Lean Management gefocust op klantwaarde maakt mkb competitiever

Onderzoek |  30 augustus 2017
Op de hedendaagse hyperdynamische markt moeten bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb) steeds beter presteren met steeds minder middelen. Daartoe biedt Lean Management veel mogelijkheden. Maar bedrijven moeten dan wel meer doen dan alleen de verspilling in hun interne processen verminderen. Om een duurzaam concurrentievoordeel te realiseren, moeten zij een diepgaand inzicht ontwikkelen in wat voor hun klanten echte waarde vertegenwoordigt. Ook dienen zij hun waardecreatiefocus te verbreden naar de end-to-end-processen in de gehele voortbrengingsketen. Dit is één van de conclusies van Erdogan Gülyaz in zijn proefschrift met de titel “Extending Lean Framework Beyond Conventional Boundaries: Exploring Value Creation and Appropriation in SMEs and Services”, waarmee hij donderdag 13 juli promoveert aan Nyenrode Business Universiteit.
‘Het scheppen van ruimte voor initiatief’

‘Het scheppen van ruimte voor initiatief’

Community |  30 augustus 2017
In september 2016, begon Arvid Gustafsson aan zijn baan als de nieuwe Campus Dean. Arvid was zelf student van Nyenrodes BBA program in 1988. Hoe kijkt hij terug op het afgelopen jaar?
-content-presspage-com-uploads-865-500_dsc-0026-jpg Zonden als drijfveer van grootse daden?

Zonden als drijfveer van grootse daden?

Over Nyenrode |  30 augustus 2017
Kan hebzucht een stuwende kracht voor vooruitgang, welvaart en grote ideeën zijn? En woede een bron voor strijd tegen onrechtvaardigheid? Een kleine greep uit de vraagstukken die onder de loep werden genomen tijdens het ‘Theater van de Zonden‘ op een deugdelijke maandagavond in mei in het Koetshuis van Nyenrode.
-content-presspage-com-uploads-865-500_msc06-11-2015-19-jpg Selectie van kandidaten voor MSc-scholarships

Selectie van kandidaten voor MSc-scholarships

Onderwijs |  30 augustus 2017
Op maandag 12 juni vonden op Nyenrode interviews plaats van donateurs van scholarships met potentiële studenten voor de full-time MSc in Management-opleiding. De donateurs van de scholarships zijn alumni van de universiteit.
‘Het Sports Leadership Program heeft mij veel rendement opgeleverd'

‘Het Sports Leadership Program heeft mij veel rendement opgeleverd'

Onderwijs |  30 augustus 2017
Hanneke van der Marel rolde als vanzelfsprekend de wereld van sport binnen. Zo koppelde zij haar huiswerkinstituut Max Studiepartner aan de Utrechtse sportverenigingen, zodat leerlingen na het huiswerk konden sporten. Inmiddels is zij directeur van de Vereniging Sport Utrecht, die zowel in de amateursport als in de topsport actief is. Het Sports Leadership Program aan Nyenrode betekent voor haar vooral een verdieping van kennis en inzichten.
-content-presspage-com-uploads-865-500_curriculummsc26-png Vernieuwde fulltime MSc in Management met nieuwe trajecten

Vernieuwde fulltime MSc in Management met nieuwe trajecten

30 augustus 2017
De voltijdmasteropleiding (MSc) Management biedt de ideale combinatie van academische theorie, persoonlijke ontwikkeling en praktische relevantie. Dit zorgt voor young professionals die klaar zijn om de huidige trends in het bedrijfsleven wereldwijd aan te pakken.
politiek Politiek moet kritischer zijn op Belastingdienst

Politiek moet kritischer zijn op Belastingdienst

Opinie |  30 augustus 2017
Bij meer dan de helft van de grote Nederlandse bedrijven klopt de belastingaangifte niet. Dit blijkt uit een recent onderzoek naar Grote Ondernemingen van de Belastingdienst.
-content-presspage-com-uploads-865-500_foodinnovation-1-jpg ‘De mondiale ontwikkelingen in de voedingseconomie biedt Nederland geweldige kansen’

‘De mondiale ontwikkelingen in de voedingseconomie biedt Nederland geweldige kansen’

Onderwijs |  30 augustus 2017
Ruud Huirne is aangesteld als nieuwe kerndocent voor de module Global Food Economy, onderdeel van het Modulair MBA in Food & Innovation. Programmadirecteur Henk Kievit is blij met zijn aanstelling: ‘We zijn trots op het feit dat Ruud Huirne kerndocent is van deze module. Hij brengt met zijn brede achtergrond, ervaring en visie veel mee waar deelnemers van kunnen leren.’ Huirne is directeur bij Food & Agri bij de Rabobank en is ervan overtuigd dat Nederland een belangrijke rol kan spelen in de mondiale voedseleconomie.

Contact

Heleen Jansen

Heleen Jansen

Communicatieadviseur

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.